Rome

Vele wegen leiden naar Rome.

rome-2016-0017_k

Langs de Tiber in het centrum van Rome.

Na mijn eerste grote fietstocht in 2008 naar Santiago de Compostella ging er een wereld voor mij open. Het trekken door de wereld naar gebieden en plaatsen die je niet kent of waar je ooit met de auto langs of door bent gereden zonder het mooie te zien,want je had haast en moest naar je vakantie bestemming.  Op de fiets zie je zoveel meer en de bestemming is de plaats van het moment waar je bent. De eindbestemming is dan wel Rome. Maar aankomen is leuk, maar je reis is voorbij.

Ik wil de ervaringen en nieuwe bestemmingen, daarom kwam het idee van Rome.

 

2009 ; vertrok ik vanuit onze woning in Duiven naar Rome. Ook toen weer eind juli na de organisatie van het Power Horse evenement in Duiven. Vanuit Rome ben ik met Rayen-air naar Weeze gevlogen.

2010; Vertrok ik van vliegveld Weeze naar Rome. Ik had zelf een route bedacht van Rome, naar Siena, Pisa, Turijn, Geneve en via Luxemburg naar Nederland en Duiven.

2011; Met Transavia van Schiphol naar Napels, Rome, Pisa

2012; Met de nachttrein naar Basel en via de Gotthardpas naar Milaan, Florance ,Rome. Terug met Rayen-air

2016: Vanaf vliegveld Eindhoven naar Bologna, Ravenna, Rimini, van de Adriatische kust dwars door Italië naar de Ligurische Zee , Civitacheccia, naar Rome. Met Transavia terug Eindhoven.

Was het na vijf keer Rome de laatste keer; zeg nooit, nooit.